Om oss

Catarina Sandin är vår nyanställda, hon har jobbat hos oss sedan mitten av juni i år. Catarina jobbar i ladugården och ser till att djuren mår bra med alla dess tillhörande arbetsuppgifter. Allt från att vara barnmorska på BB-avdelningen till att se till att de gamla damerna får den mat de behöver.

 

Emil Ivarsson har jobbat hos oss sedan maj 2014. Emil jobbar i ladugården och med allehanda sysslor på gården, men har maskinerna som sina favoriter. Han ser till att de är i god form för att utföra sina uppgifter. Ny arbetsuppgift för Emil har blivit att tillsammans med Andreas se till att mjölken kommer ut till de butiker den skall.

 

Wilhelm Lindroth jobbar helger och lov hos oss och har så gjort sedan maj 2014. Wille jobbar i ladugården med alla tillhörande sysslor men trivs bäst bakom ratten på traktorn med strängläggaren bakpå.

 

Till vår hjälp har vi även ett gäng goa vänner som finns där när det behövs!

När vi bestämde oss för att investera i ett gårdsmejeri bestämde vi oss också för att anställa ytterligare en medarbetare till gänget på gården. Nedan följer en presentation av oss som ser till att allt rullar på på gården, i ladugården och i mejeriet.

 

Familjen Holmstedt, det är vi det. Andreas, Maria, Frida och Clara, sedan våren 2014 arrenderar vi Sverkesta Gård.

Robin som också tillhör familjen är inte med på fotot men sitter gärna i traktorn och kör ibland.

Andreas Jobbar med det mesta som finns att göra på gården, i ladugården och på fälten. Nya arbetsuppgifter är nu att köra mejeriet tre dagar i veckan samt köra ut mjölk till buktikerna. Maria, som bara jobbar till viss del på gården är mest i mejeriet samt tar hand om pappersarbete.

Frida är med i ladugården ibland och är mycket bra på att måla.

Clara tycker det är skoj att vara med i ladugården och mata kalvarna, annars är det mest sandlådan som lockar.

På gården finns ca 70 mjölkkor, lika många ungdjur samt hunden Ida, katten Simba och en hönsflock.

 

På de ca 120ha mark som tillhör gården odlar vi fodret till våra djur samt har djuren på bete. Mjölkkorna får gå ut och in som de vill under sommaren och ungdjuren är på bete från maj till september.

Vi kan därmed vara säkra på att djuren har det bra och får foder av god kvalitét.

 

Vi har även en mjölkrobot, vilken korna kan gå till och mjölka sig när de vill under alla dygnets 24 timmar. För att läsa mer om vårt mejeri eller se hur en mjölkrobot fungerar, klicka på knappen här under:

Maria: 070-398 55 17 | info@sverkestagardsmjolk.se | Andreas: 070-524 38 42